1.10.23

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥ»



Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 
25 - 30 Σεπτεμβρίου 2023 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν- ΕΥτυχία- ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγενεία), που εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023-2024. 

Οι μαθητές/τριες, αφού συζήτησαν σχετικά με τις παραπάνω έννοιες με τους/τις εκπαιδευτικούς, επέλεξαν να εστιάσουν στην έννοια της ΕΥγένειας που αποτελεί βασική συνιστώσα των αθλητικών ιδεωδών και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για την αρμονική συνύπαρξη σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία. Στη συνέχεια δημιούργησαν με τη διαρκή ενθάρρυνση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, κ. Αναστασίας Παπαπαύλου, το σύνθημα του σχολείου μας για την ευγένεια. 

Επιπλέον, δημιούργησαν το "Αλφαβητάρι της Ευγένειας", το οποίο αποτύπωσαν σε μία αφίσα, που δημιουργήθηκε συνεργατικά από όλους τους μαθητές, με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού Εικαστικών κ. Δημήτρη Καμπουρόπουλου, των δασκάλων των τμημάτων τους, της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής, κ. Τάνιας Χαντζάρα και της εκπαιδευτικού Αγγλικών κ. Πόπης Κοντογουλίδου. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στον σχολικό αθλητισμό τα παιδιά σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη λέξη «Ευγένεια» στο προαύλιο του σχολείου και φώναξαν το σύνθημά μας για την Ευγένεια, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία για την Ευγένεια ως βασική αρχή της αθλητικής συμπεριφοράς και ως γενικότερη στάση και αξία ζωής.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!

Το σχολείο μας προτίθεται να συμμετάσχει και στη διαδικασία βράβευσης των δράσεων από το ΥΠΑΙΘΑ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.  

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην κ. Ελένη Διακάκη, μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο της δράσης με χρήση drone 

Ελπίζουμε όλου μας, μικροί και μεγάλοι, να υιοθετήσουμε την Ευγένεια ως στάση ζωής και να θυμόμαστε πάντα ότι το ΕΥ κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και, κυρίως ηθική ακεραιότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο!!!

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη με τις συμμετοχές στη δράση από όλη την Ελλάδα. Ψάχνοντας τα λευκά σημαιάκια της Αττικής θα εντοπίσετε και τη συμμετοχή του δικού μας σχολείου!!! 

Δείτε παρακάτω το  βίντεο της δράσης μας: