26.1.24

Εργασίες των μαθητών με θέμα τα 3R της ανακύκλωσης και την τοποθέτηση των απορριμάτων στο σωστό κάδο ανακύκλωσης

Με χαρά σας παρουσιάζουμε 

-την αφίσα την οποία δημιούργησαν στα αγγλικά τα παιδιά της Δ τάξης με θέμα τα 3 R Reduce, Reuse, Recycle, Μειώνω , Επαναχρησιμοποιώ, Ανακυκλώνω, απαραίτητες αρχές για την προστασία του πλανήτη μας. Η ομαδική αυτή εργασία των μαθητών προέκυψε έπειτα από εκπαίδευση των μαθητών στο τρίπτυχο αυτό με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στα πλαίσια του eTwinning έργου στο οποίο συμμετέχουμε. 





-την ομαδική εργασία των παιδιών της Β τάξης στα αγγλικά με θέμα “Put waste in the right place”, «Τοποθετώ τα Απορρίμματα στο σωστό Κάδο Ανακύκλωσης». Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να γνωρίσουμε στους μικρούς μας μαθητές τους διάφορους κάδους ανακύκλωσης που διατίθενται και μπορούμε να ταξινομούμε τα απορρίματά  μας, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας στον τομέα αυτό είναι πολύ σημαντική για το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη.




Παράσταση "Η Όπερα στο θρανίο σου" με αφορμή το έτος Μαρίας Κάλλας

Την  Παρασκευή 26/1/2024 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου μέσα από την μουσικοθεατρική παράσταση  "Η Όπερα στο Θρανίο σου", που μας παρουσίασε η ομάδα A tempo, αποτελούμενη από τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές και έναν πιανίστα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.





 Με αφορμή το έτος Μαρίας Κάλλας και τα 100 χρόνια από την γέννηση της,  η πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση με θέμα την Όπερα, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου με διαδραστικό και χιουμοριστικό τρόπο.

Ερωτήματα όπως:

Ποιος είναι ο ρόλος του μαέστρου στην Όπερα;

Ποιος είναι στ΄αλήθεια ο πρωταγωνιστής;

Τι είναι το λιμπρέτο;

βρήκαν απάντηση μέσα από την παράσταση, ενώ το σχολείο μας πλημμύρισε με τις υπέροχες, διαχρονικές μελωδίες από πολύ γνωστές άριες, ντουέτα, τρίο και χορωδιακά.

.

22.1.24

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ 6ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

 



Ο Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας» απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θα ήθελαν να γευθούν τη μαθηματική εμπειρία, ανεξάρτητα από τη σχολική τους επίδοση.
-  Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.
-  Επιδιώκει να εμπλακούν όλοι οι μαθητές σε μαθηματικές δράσεις στις οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες που ανήκουν στο φάσμα του μαθηματικού τρόπου σκέψης.
 
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το  Σάββατο 9 Μαρτίου 2024  ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και ο/η κάθε μαθητής/τρια θα μπορεί να συμμετέχει με οποιοδήποτε ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet, κινητό) διαθέτει, με σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και απ’ οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.
Η είσοδος στην πλατφόρμα του Διαγωνισμού θα γίνει μέσω κωδικών, οι οποίοι θα αποσταλούν στο e-mail που θα δηλωθεί κατά την εγγραφή.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγγραφή είναι:
-  η συμπλήρωση Υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής στο Διαγωνισμό (κλικ για να την ανοίξετε)
-  η καταβολή του ποσού των 10 ευρώ ως συνδρομή για το περιοδικό του Πυθαγόρα, το οποίο θα δοθεί μετά το τέλος του Διαγωνισμού.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού, εκτός της Α΄, για τις εξής ομάδες θεμάτων:
1η ομάδα θεμάτωνΒ Δημοτικού
2η ομάδα θεμάτωνΓ + Δ Δημοτικού
3η ομάδα θεμάτωνΕ + ΣΤ Δημοτικού

 
Ο Διαγωνισμός λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά, γι’ αυτό θα βραβευτεί το 20% των διακριθέντων κάθε τάξης. Στους διακριθέντες μαθητές θα απονεμηθεί έπαινος, που θα δοθεί σε ειδική τελετή βράβευσης.
Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης του Διαγωνισμού έχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα χρησιμοποιηθούν μόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποκλειστικά για τις ανάγκες του Διαγωνισμού αυτού.

Το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, για 2η συνεχόμενη χρονιά θα αποτελέσει Εξεταστικό Κέντρο του  Διαγωνισμού. Όσοι γονείς/κηδεμόνες θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν και με τον Συντονιστή του Εξεταστικού Κέντρου και Υπεύθυνο των εγγραφών, κ. Μανωλάκο Ευάγγελο (7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Ηλία Βενέζη 24, τηλ. επικοινωνίας: 2105814221).

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι τυχεροί μαθητές/τριες κάθε τμήματος, που βρήκαν το φλουρί, έλαβαν αναμνηστικό δώρο. Τους ευχόμαστε ολόψυχα, όπως και σε όλους/ες τους μαθητές και μαθήτριές μας το 2024 να είναι γεμάτο υγεία, πρόοδο και χαρούμενες στιγμές!!! Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις βασιλόπιτες και τα αναμνηστικά δώρα που προσέφερε! 

Και του χρόνου με υγεία!!!