22.1.24

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ 6ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

 



Ο Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας» απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θα ήθελαν να γευθούν τη μαθηματική εμπειρία, ανεξάρτητα από τη σχολική τους επίδοση.
-  Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.
-  Επιδιώκει να εμπλακούν όλοι οι μαθητές σε μαθηματικές δράσεις στις οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες που ανήκουν στο φάσμα του μαθηματικού τρόπου σκέψης.
 
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το  Σάββατο 9 Μαρτίου 2024  ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και ο/η κάθε μαθητής/τρια θα μπορεί να συμμετέχει με οποιοδήποτε ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet, κινητό) διαθέτει, με σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και απ’ οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.
Η είσοδος στην πλατφόρμα του Διαγωνισμού θα γίνει μέσω κωδικών, οι οποίοι θα αποσταλούν στο e-mail που θα δηλωθεί κατά την εγγραφή.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγγραφή είναι:
-  η συμπλήρωση Υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής στο Διαγωνισμό (κλικ για να την ανοίξετε)
-  η καταβολή του ποσού των 10 ευρώ ως συνδρομή για το περιοδικό του Πυθαγόρα, το οποίο θα δοθεί μετά το τέλος του Διαγωνισμού.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού, εκτός της Α΄, για τις εξής ομάδες θεμάτων:
1η ομάδα θεμάτωνΒ Δημοτικού
2η ομάδα θεμάτωνΓ + Δ Δημοτικού
3η ομάδα θεμάτωνΕ + ΣΤ Δημοτικού

 
Ο Διαγωνισμός λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά, γι’ αυτό θα βραβευτεί το 20% των διακριθέντων κάθε τάξης. Στους διακριθέντες μαθητές θα απονεμηθεί έπαινος, που θα δοθεί σε ειδική τελετή βράβευσης.
Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης του Διαγωνισμού έχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα χρησιμοποιηθούν μόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποκλειστικά για τις ανάγκες του Διαγωνισμού αυτού.

Το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, για 2η συνεχόμενη χρονιά θα αποτελέσει Εξεταστικό Κέντρο του  Διαγωνισμού. Όσοι γονείς/κηδεμόνες θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν και με τον Συντονιστή του Εξεταστικού Κέντρου και Υπεύθυνο των εγγραφών, κ. Μανωλάκο Ευάγγελο (7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Ηλία Βενέζη 24, τηλ. επικοινωνίας: 2105814221).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.