18.4.24

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

Το σχολείο μας συμμετέχει με τους μαθητές/τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης στην εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Πέτρας Πετρούπολης με τη συμμετοχή περίπου 1300 μαθητών/τριών από τα σχολεία: 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 11ο, 14ο και 19ο ΔΣ Αιγάλεω, 5ο ΔΣ Αγίας Βαρβάρας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο και 10ο ΔΣ Χαϊδαρίου, 4ο, 9ο, 11ο, 13ο, 15ο, 16ο, 18ο, 22ο, 25ο, 30ο, 33ο, 35ο, 36ο, 39ο, 41ο, 45ο ΔΣ Περιστερίου, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 14ο, 21ο ΔΣ Ιλίου, 3ο, 6ο , 12ο ΔΣ Πετρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8ο, 10ο ΔΣ Αγ. Αναργύρων, 1ο, 3ο, 4ο ΔΣ Καματερού. Με τους μαθητές και τις μαθήτριες θα συμπράξει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου μαζί με δεκαμελή ορχήστρα αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς Μουσικής των ανωτέρω σχολείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ερμηνεύσουν χορωδιακά τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ενώ σε αρκετά τραγούδια θα εμπλουτίσουν τα ηχοχρώματα της ορχήστρας, παίζοντας φλογέρες, μεταλλόφωνα, πιανίκες, μελλόντικες, ταμπουρίνα και άλλα ρυθμικά κρουστά, ενώ θα χρησιμοποιήσουν και το σώμα τους ως κρουστό μουσικό όργανο. Οι μαθητές/τριες κάθε σχολείου έχουν διδαχθεί τα τραγούδια από τον/την εκπαιδευτικό Μουσικής του σχολείου τους και θα συναντηθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί την ημέρα της εκδήλωσης για να τιμήσουν το έργο του.

Μπορείτε να διαβάστε το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας  

Σας περιμένουμε !!!



ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ Δ΄ ΤΑΞΗ

 

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Δ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: «Αγωγή στοματικής υγείας: Στοματική υγεία και διατροφή». Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων/ παρεμβάσεων Αγωγής Υγείας που συντονίζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με στόχο την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. 

Οδοντίατρος και επισκέπτρια υγείας, στελέχη του Κέντρου Υγείας Χαϊδαρίου, ενημέρωσαν τους μαθητές /τις μαθήτριες για το σωστό βούρτσισμα και τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των δοντιών τους, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερβολική κατανάλωση συγκεκριμένων ανθυγιεινών τροφών για τη στοματική υγεία. Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου για τη συνεργασία και την πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη παρέμβαση! Ελπίζουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και με άλλα προγράμματα που θα βοηθήσουν τους μαθητές μας να υιοθετήσουν συνήθειες που προάγουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.