16.2.24

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο εξοπλισμός Ρομποτικής του σχολείου μας αυξάνεται, καθώς το σχολείο μας επιλέχθηκε για το πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εταιρεία SPECTRAtech σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.



Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής το σχολείο μας παρέλαβε οκτώ εκπαιδευτικά κιτ (NEZHA Inventor's kit for micro:bit). Παράλληλα, εκπαιδευτικός του σχολείου μας παρακολουθεί σχετική εκπαίδευση/επιμόρφωση. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η πραγματοποίηση 4 μαθημάτων στα σχολεία εφαρμογής του προγράμματος από τους/τις εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με την Επιμορφωτική Ομάδα του Έργου (ΕΟΕ).

Σε συνδυασμό και με άλλα δύο σετ εκπαιδευτικής Ρομποτικής που το σχολείο μας παρέλαβε πρόσφατα στο πλαίσιο δύο άλλων προγραμμάτων, το παρόν εκπαιδευτικό υλικό αναμένεται να συμβάλει στον εμπλουτισμό των εμπειριών των μαθητών/τριών μας  στο συνδυασμό της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM), μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που δίνει βιωματικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση και κινητοποιεί το ενδιαφέρον των μαθητών.  Αναμένουμε με ενθουσιασμό να το αξιοποιήσουμε, πυροδοτώντας τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την αγάπη των μαθητών/τριών μας για τις επιστήμες!