11.2.17

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η μέρα της εκδήλωσης στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου πλησιάζει και οι διάφορες δράσεις και προγράμματα των τάξεων έχουν πια ολοκληρωθεί 

Πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο που αφορά τα παιδιά στο βομβαρδισμένο Χαλέπι και την επιθυμία τους να ξαναπάνε σχολείο.


Ο 11χρονος Hamza έχει επιζήσει από τον πόλεμο στη Συρία, αλλά το σχολείο του καταστράφηκε. Καθώς η δουλειά του πατέρα του έχει χαθεί κι αυτή με τον πόλεμο, ο Hamza πρέπει να δουλεύει αντί να πηγαίνει σχολείο. Είναι παρ’ όλα αυτά αποφασισμένος να γυρίσει στην τάξη και να γίνει γιατρός.

To τηλεοπτικό μήνυμα που ακολουθεί υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. 


Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, που μας απέστειλε το βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί,  τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.