22.4.24

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Α, Β ΚΑΙ Γ ΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΙΡΗ ΤΣΟΓΚΑ

 Σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για το σχολείο μας! Μια μέρα που μας πλημμύρισε συγκίνηση και χαρά καθώς υποδεχτήκαμε την αγαπημένη μας συγγραφέα κ. Mary Tsoga, αλλά και τον πρωταγωνιστή ενός από τα βιβλία της, τον μοναδικό, γενναίο και τρυφερό Ούσκο!




Τα παιδιά μας υποδέχτηκαν την κ. Τσόγκα, παρουσιάζοντάς της το δέντρο με τα βιβλία της, που με αγάπη έφτιαξαν για εκείνη. Στη συνέχεια, η συγγραφέας μας μάγεψε με τον μοναδικό, παιγνιώδη και θεατρικό τρόπο που μας διηγήθηκε την ιστορία του Ούσκο, του πρώτου αρκούδου με καροτσάκι! Το «πιο δυνατό αρκουδάκι» του κόσμου, που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, μας έμαθε πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάζουμε με αγάπη κάθε πλάσμα που έχει ανάγκη για φροντίδα, όπως οι εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φρόντισαν τον Ούσκο και του έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσει τη φύση, να αποκτήσει πολλούς φίλους, ανθρώπους και ζώα, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Μας έδειξε επίσης πως η αναπηρία και η κάθε είδους διαφορετικότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να απομονώνεται και να στερείται τις χαρές της ζωής. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη, φροντίδα, νοιάξιμο και τότε όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται!!! Επιπλέον, μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το σπουδαίο έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία ειδών ζώων που κινδυνεύουν, όπως οι αρκούδες και οι λύκοι.




Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση, απαντώντας σε ερωτήσεις της κ. Τσόγκα. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να της υποβάλουν τις δικές τους ερωτήσεις και να συζητήσουν μαζί της τόσο για το συγκεκριμένο βιβλίο όσο και για την ενασχόλησή της με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Μοιράστηκαν ακόμη με τη συγγραφέα την αφίσα που δημιούργησαν με τα συναισθήματα και τις σκέψεις του Ούσκο, όταν πρωτοβρέθηκε αντιμέτωπος με την αναπηρία και όταν, στη συνέχεια, αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους που του έδωσαν την ευκαιρία να ζήσει όλες τις χαρές της ζωής. Η συνάντησή μας με τη συγγραφέα και τον Ούσκω έκλεισε με το υπέροχο τραγούδι του Ούσκο σε στίχους της κ. Τσόγκα και μουσική Γιάννη Τιπτιρή, που τραγουδήσαμε όλοι μαζί και την απόδοσή του με χορευτικές κινήσεις από τα παιδιά της Α΄ τάξης.




Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τσόγκα και τον Ούσκο για όλα όσα μας έμαθαν!!! Οι μαθητές μας τους αγάπησαν και τους δυο και σίγουρα, μετά από την όμορφη εμπειρία της συνάντησής μαζί τους, θα αναζητήσουν νέες συναρπαστικές διαδρομές στις σελίδες κι άλλων βιβλίων, διασχίζοντας δάση, βουνά και θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.