9.4.24

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Όταν ξετυλίγεται το κουκούλι: Θέματα μετάβασης και εφηβείας». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το σχολείο μας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΑΡΗΞΙΣ των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου με στόχο να ενδυναμώσει γονείς και εκπαιδευτικούς στην υποστήριξη των παιδιών κατά το πέρασμα στην εφηβεία και τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Εισηγήτρια ήταν η κ. Ειρήνη Νικολιδάκη, κοινωνιολόγος, στέλεχος του ΑΡΗΞΙΣ. Μέσα από την παρουσίαση της κ. Νικολιδάκη και την εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και γονείς που ακολούθησε, προσεγγίσαμε θέματα της πρώιμης εφηβείας και εστιάσαμε σε πρακτικές προετοιμασίας, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να βιώσουν με πιο λειτουργικό και ομαλό τρόπο αυτή τη μετάβαση.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Μιχάλης Σελέκος, η πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Αλεξία Παναγοπούλου, καθώς και Διευθυντές/ Προϊστάμενοι και εκπαιδευτικοί γειτονικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Ελπίζουμε η συνεργασία μας με το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΗΞΙΣ να συνεχιστεί και στο μέλλον στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.      








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.