18.3.24

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, κατά την 5η και 6η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας αποκριάτικη εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, κ. Αναστασία Παπαπαύλου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές μας το λαϊκό μας πολιτισμό, μέσα από αποκριάτικους χορούς και δρώμενα του λαού μας από διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Κάθε τάξη μας παρουσίασε έναν διαφορετικό παραδοσιακό χορό (Α΄ τάξη-Μια γριά μπαμπόγρια, Β΄ και Γ΄ τάξη Τα κουκιά, Δ΄ τάξη-Ηπειρώτικός/Παλαμάκια, Ε΄ τάξη -Χαραλάμπης) ενώ η ΣΤ΄ τάξη εκτός από τους δύο αποκριάτικους σατυρικούς χορούς που μας παρουσίασε (Πώς το τρίβουν το πιπέρι και Σκούπα Λέρου)  αναβίωσε και το παραδοσιακό γαϊτανάκι, έναν κυκλικό χορό που συμβολίζει τον κύκλο της ζωής, από τη ζωή στον θάνατο, από τη λύπη στη χαρά, από τον χειμώνα στην άνοιξη.

Η γιορτή μας έκλεισε με χαρακτηριστικά μουσικά θέματα του καρναβαλιού από όλο τον κόσμο και απίθανες χορευτικές φιγούρες από μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!

Στιγμιότυπα από τη γιορτή μας στο βίντεο που ακολουθεί!  



Συγχαρητήρια στην κ. Παπαπαύλου για την επιμέλεια της όμορφης αποκριάτικης γιορτής μας και στους μαθητές μας για το κέφι που έδειξαν ως γνήσιοι καρναβαλιστές!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σε όλους!!!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.