1.4.24

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το σχολείο μας επιλέχθηκε φέτος για το πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εταιρεία  SPECTRAtech σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής, το σχολείο μας παρέλαβε οκτώ εκπαιδευτικά κιτ (NEZHA Inventor's kit for micro:bit). Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Κουβούσης Αθανάσιος παρακολούθησε σχετική εκπαίδευση/επιμόρφωση. Ο κ. Κουβούσης, αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησε στην παραπάνω εκπαίδευση και τις εκπληκτικές δυνατότητες που παρέχουν τα κιτ Ρομποτικής, υλοποίησε, σε συνεργασία και με άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, αλλά και την Επιμορφωτική Ομάδα  του έργου, εργαστήρια ρομποτικής, στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές μας κατασκεύασαν τα δικά τους ρομποτάκια.

 Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε το ρομπότ που κατασκεύασαν οι μαθητές της Β΄ τάξης. Η αποστολή του ειναι να μετρά την υγρασία στα γλαστράκια με τα φυτά που φροντίζουν οι οι ίδιοι, ώστε να τους ενημερώνει αν έχουν αρκετή υγρασία και απομένως αν χρειάζονται ή όχι πότισμα.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με το εργαστήριο, καθώς είδαν στην πράξη πόσο συναρπαστικός μπορεί  να γίνει ο συνδυασμός της επιστήμης, της τεχνολογίας της μηχανικής και της επιστήμης, αλλά και πόσο χρήσιμες είναι η επιστήμη και η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας! Αναμείνατε και για νέες εκπληκτικές δράσεις Ρομποτικής στο άμεσο μέλλον!!!  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.