19.6.16

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ

Για να ενισχύουμε την καλοκαιρινή διάθεση
βάζουμε την playlist στο τέρμα!!!








Και για όσους απολαμβάνουν το καλοκαίρι στην όμορφη πόλη...

Το παρακάτω τραγούδι με αγάπη!!!



Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι τάξεις Δ΄και Ε΄ συμμετείχαν στην Υλοποίηση του Πολιτιστικού Προγράμματος, "Η μουσική στην Αρχαία Ελλάδα" με την κ. Κουρούνη Ελευθερία, καθηγήτρια μουσικής στο σχολείο μας, ως υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

ΑΦΟΡΜΗΣΗ

Η αφόρμηση για τη σημασία της μουσικής στην Αρχαία Ελλάδα έγινε με έντυπα, ακροάσεις αρχαιοελληνικής μουσικής, ευρήματα και παραστάσεις αγγείων και χρήση της μουσειοσκευής της Α΄εφορείας κλασικών και προϊστορικών αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού.






ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι μύθοι και η ιστορία για τη μουσική στην αρχαιότητα οδήγησαν τους μαθητές σε ένα υπέροχο ταξίδι αναζήτησης της μακρινής μας κληρονομιάς.

Οι τάξεις χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη συντροφιά του Ορφέα, των Μουσών, της Αθηνάς, του Ερμή, του Αρίωνα, του Πάνα, του Πυθαγόρα, του Απόλλωνα και του Διόνυσου ξεκίνησαν την εξερεύνησή τους. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων οικοδόμησαν μόνοι/ες τη γνώση και ήταν πλέον σε θέση να την μοιραστούν με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.
















ΕΚΘΕΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δημιουργήθηκε μια έκθεση με στόχο την παρουσίαση της ολοκληρωμένης δουλειάς των τμημάτων, το διαμοιρασμό πληροφοριών και την ενημέρωση και των υπολοίπων μαθητών και μαθητριών του σχολείου. 




Την έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η κ. Ελευθερία Κουρούνη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και όσοι παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Εκκλησιάζουσες", των τμημάτων της Στ΄τάξης.





ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ

Άρπες, κρόταλα, λύρες, σείστρα, μονόχορδα του Πυθαγόρα, κανονάκι και αυλοί του Πάνα έδωσαν ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδέψουν στους αρχέγονους ήχους των πρώτων μουσικών οργάνων της Ελλάδας και να πειραματιστούν με την μουσική ακουστική.





Στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης τα τμήματα που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια του Χορού τη θεατρική παράσταση της Στ΄ τάξης, "Εκκλησιάζουσες". 



Με την καθοδήγηση της κ. Κουρούνη δημιουργήθηκαν μουσικά σχήματα με κρουστά, φλογέρες, κιθάρα και βιολί και έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του Χορού με συντονισμένο λόγο, μουσική και κίνηση.