20.12.23

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Όλα είναι έτοιμα για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 8:15 το πρωί. Σας περιμένουμε με χαρά!



ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε τη χαρά να παραλάβουμε σετ Ρομποτικής στο πλαίσιο υλοποίησης δύο διαφορετικών έργων:

Α. Το πρώτο σετ εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο...», η οποία σχεδιάστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σε 1821 σχολικές μονάδες από όλους τους Δήμους της Ελλάδας. 



Β. Τρία ακόμη σετ για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες εντάσσονται στο έργο: «Προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM για την εκπαίδευση (κωδικός ΟΠΣ: 5161711)/ Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων / Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ - Τομέας Παιδείας Έργο: SUB.5»



Η απόκτηση του παραπάνω εξοπλισμού αποτελεί αφορμή για τον εμπλουτισμό των εμπειριών των μαθητών/τριών μας  στο συνδυασμό της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM), μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που δίνει βιωματικό και πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα στην εκπαίδευση. Αναμένουμε με ενθουσιασμό να τον αξιοποιήσουμε, πυροδοτώντας τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την αγάπη των μαθητών/τριών μας για τις επιστήμες!

19.12.23

Δράση επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων στο πλαίσιο του Προγράμματος E-twinning

Στο πλαίσιο του Προγράμματος E-twinning, που υλοποιούν η Β΄ και η Δ΄ τάξη, οι μαθητές/τριες καλούνται να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και να δημιουργήσουν μια δική τους κατασκευή με αντικείμενα που έχουν στο σπίτι και δεν είναι πλέον χρήσιμα. 

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις δημιουργίες των μαθητώ/τριών μας στις 8 Ιανουαρίου! Θα ακολουθήσει έκθεση στο σχολείο μας, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την κατασκευή που τους άρεσε περισσότερο!    

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και ιδέες για κατασκευές ΕΔΩ 

Περισσότερες πληροφορίες για την επαναχρησιμοποίηση και ακόμη περισσότερες ιδέες για κατασκευές στο σχετικό υλικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (κλικ για να ανοίξει ο σύνδεσμος)



"Ανακυκλώνουμε μαζί, μια ανάσα παίρνει η γη!

Go Green, Save the Earth"