25.4.20

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Εσύ μπορείς να χωρέσεις μια περιπέτεια σε 500 λέξεις;
Μπορείς να μας βοηθήσεις να ανακαλύψουμε ένα Μουσείο, αλλά και να νιώσουμε αγωνία και αίσθηση μυστηρίου;
Αν ναι, κι αν είσαι από 10 έως 15 ετών, τότε μπορείς να συμμετέχεις στον Διαγωνισμό που προκηρύσσει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με θέμα
«Περιπέτεια στο Μουσείο»
Γιατί μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά παράλληλα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας και να ζούμε κάθε είδους περιπέτειες.

Σε Μουσεία όπου έχουμε βρεθεί οι ίδιοι ή επισκεφθήκαμε τις ιστοσελίδες τους, όπως αυτή Μουσείου:
Μπορείς να γράψεις λοιπόν ένα διήγημα – περιπέτεια, σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του… πλανήτη κι αν κατοικείς και να μας το στείλεις!
-Όλα τα διηγήματα -συμμετοχές θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Τα δεκαπέντε πρώτα θα κυκλοφορήσουν σε ειδική ψηφιακή έκδοση.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή των ίδιων και της οικογένειάς τους σε όποιο πρόγραμμα του Μουσείου επιλέξουν (μετά το άνοιγμα των Μουσείων φυσικά).
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 18 Μαϊου 2020, καθώς ο Διαγωνισμός υλοποιείται στα πλαίσια του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
-Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν με μη δημοσιευμένο, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, κείμενό τους με ανώτατο όριο λέξεων τις 500.
-H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική.
αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@ekedisy.gr από την Παρασκευή 10 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020. Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων, την ηλικία τους, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
-Οι πληροφορίες των διαγωνιζομένων που θα συνοδεύουν τα κείμενα θα τηρούνται για λόγους επικοινωνίας και μόνο από την Επιτροπή για όσο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο για τον διαγωνισμό.
Απαραίτητη είναι η γονική συναίνεση με αποστολή/ επισύναψη σχετικής εξουσιοδότησης, υπογεγραμμένης
Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής στον διαγωνισμό με ένα πρωτότυπο κείμενο, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, προσωπικών blog, κοινωνικών δικτύων, κλπ.
Το κείμενο θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε μορφή Word.
Οι αποφάσεις των μελών της κριτικής επιτροπής είναι αμετάκλητες.
Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να συμφωνεί στην παραχώρηση και να συναινεί στη χρήση – δημοσίευση του κειμένου του, άπαξ και άνευ ανταλλάγματος, μόνο για τη συγκεκριμένη συλλογική έκδοση.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.
Προσωπικά Δεδομένα
Για τις ανάγκες του διαγωνισμού η επιτροπή επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, για την οποία συναινούν οι συμμετέχοντες, βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 679/2016 και του ν. 4624/2019 σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:
Παρέχετε μόνο τα τυπικά και απαραίτητα στοιχεία σας, που αφορούν στην συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.
Συγκεκριμένα  για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό θα σας ζητήσουμε να μας αναφέρετε,
  1. Το ονοματεπώνυμό σας,
  2. την ηλικία σας,
  3. το email του γονέα,
Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τα μέλη της επιτροπής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση δεν διακινούνται, πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους.
Τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να εκτελεστεί ο σκοπός για τον οποίο συλλέχθηκαν και έως ότου δεν χρειάζεται να διατηρούνται για κάποιον ενδεχόμενο έλεγχο των διαδικασιών του διαγωνισμού.
Διατηρείτε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα πρόσβασης στα δεδομένα σας, εναντίωσης στην περαιτέρω επεξεργασία τους ή στον περιορισμό της επεξεργασίας, στη διόρθωσή τους σε περίπτωση που είναι λανθασμένα, και υπό προϋποθέσεις στη διαγραφή τους.
Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, στέλνοντας email στη διεύθυνση info@ekedisy.gr
Παρακαλούμε σημειώστε πως, για λόγους ασφαλείας και για τη διαφύλαξη των δικών σας συμφερόντων, ενδεχομένως χρειαστεί να περάσετε μια διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητάς σας. Όποια δεδομένα λάβουμε κατά τη διαδικασία αυτή, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και θα διαγραφούν οριστικά μόλις επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ Γ2

Επαναληπτικές ασκήσεις 
Για να δείτε το υλικό των μαθημάτων της τάξης σας κάντε κλικ εδώ.

***Για απορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να γράφετε στα σχόλια.