2.11.23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ DENTIST PASS TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 2023 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών. Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή μέσω Κ.Ε.Π έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.


Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού πατώντας ΕΔΩ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας ζωγράφισαν την αίθουσά τους και συνέβαλαν με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της αισθητικής του χώρου διδασκαλίας. Μπορείτε να θαυμάσετε το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, όπως αποτυπώνεται στις ζωγραφιές τους στους τοίχους της αίθουσας. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και στη δασκάλα τους την κ. Βασιλική Παπαθεοδώρου για την πρωτοβουλία και την εμψύχωση των παιδιών!!! Όταν περιποιούμαστε και φροντίζουμε τον χώρο του σχολείου μας και με τις πρωτοβουλίες μας τον ομορφαίνουμε, οι ώρες που περνάμε σ’ αυτόν γίνονται πιο ευχάριστες και δημιουργικές!!!

                                               





31.10.23

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ HALLOWEEN ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τρίτη 31/10/2023 στα πλαίσια του εορτασμού του Halloween οι μαθητές του σχολείου μας αναβίωσαν το έθιμο στο μάθημα των Αγγλικών, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της Βρετανικής και Αμερικάνικης κουλτούρας. Η λέξη Halloween είναι συντομογραφία του “All Hallows Evening”, δηλαδή της βραδιάς πριν των Αγίων Πάντων, την 1η Νοεμβρίου. Οι ρίζες της γιορτής βρίσκονται στις κέλτικες παραδόσεις. Ο εορτασμός σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής συγκομιδης αλλά σχετίζεται και με τους νεκρούς, τους οποίους τιμούν με τα έθιμα του Halloween στην προσπάθεια τους να διώξουν τα κακά πνεύματα. Οι μαθητές μας είδαν σχετικά βίντεο και τραγούδια και μέσω του face painting προσπαθήσαμε να μπούμε στο κλίμα της γιορτής. Τα παιδιά της ΣΤ τάξης σκάλισαν μια κολοκύθα την οποία μετέτρεψαν σε Jack o’ lantern, το γνωστό τρομακτικό φαναράκι και στη συνέχεια, αναβίωνοντας το έθιμο “Trick or Treat?”  επισκέφτηκαν τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας και κέρασαν γλυκίσματα στα μικρότερα παιδιά. Το διασκεδάσαμε πολύ! Και του χρόνου!


29.10.23

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Στρατάρχου Καραϊσκάκη και έκλεψαν τις εντυπώσεις!

 Ανυπομονούμε να τους/τις καμαρώσουμε ξανά στις 25 Μαρτίου!!!

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της Εθνικής Επειτείου της 28ης Οκτωβρίου. Αρχικά έγινε η παράδοση της σημαίας στους μαθητές/ τις μαθήτριες που επελέγησαν ως σημαιοφόροι και παραστάτες για το σχολικό έτος 2023-2024. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Αθανάσιου Κουβούση μας παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την αντίσταση και τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασιστική απειλή, με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο: ως παρουσιαστές και παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού ιστορικών γνώσεων στο φανταστικό κανάλι "Memory channel". Σε κάποιες ερωτήσεις μάλιστα, οι "παίκτες" "ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού" κι έτσι οι θεατές -μαθητές και γονείς-συμμετείχαν ενεργά στην όλη διαδικασία. Το "τηλεπαιχνίδι" όμως είχε και μουσικά διαλείμματα με  τραγούδια των Μάνου Λοϊζου και Γιώργου Κατσαρού, τραγουδισμένα από τη χορωδία των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Η γιορτή έκλεισε με το τραγούδι "Ακορντεόν", η εισαγωγή του οποίου αποδόθηκε στα μεταλλόφωνα από μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της γιορτής! Και του χρόνου με υγεία!

 





Ακούστε εδώ: https://drive.google.com/file/d/17RSFI6pA28sahN1gWXxQ0D3LziS0n6yj/view?usp=sharing