16.5.24

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

  Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας έχει οριστεί, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.: 46295/ΓΔ4/2.4.2024 (ΦΕΚ 2659, τ. Β) Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως ένα από τα 330 δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα για τους μαθητές/τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στα αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ του σχολείου την Τετάρτη 22/5/2024.  

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι εν λόγω διαγνωστικές εξετάσεις αποσκοπούν αποκλειστικά στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με τις ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις των μαθητών/τριών στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα με τη λήξη της Α/θμιας εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα είναι ΑΝΩΝΥΜΑ και ΔΕΝ ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στα συγκεκριμένα μαθήματα. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαφυλάσσει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

14.5.24

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ/ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ/ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2024-2025

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει εκδοθεί η εγκύκλιος που αφορά τις προϋποθέσεις και διαδικασίες για την έγκριση 

α)παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό, 

β) στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και 

γ) στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το επόμενο διδακτικό έτος 2024-2025. 

Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο κάνοντας κλικ ΕΔΩ