29.9.17

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ #2

Για τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει προσαρμοστεί από τους εκπαιδευτικούς ώστε η διδασκαλία και οι δραστηριότητες των παιδιών να σχετίζονται με το αφιέρωμα.

Για να εμπλουτίσουμε το μάθημα και να κερδίσουμε τη συμμετοχή των μαθητών, μια ωραία ιδέα, για εκείνη τη μέρα, είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα.

Διάφορες εφαρμογές Ε.Π. διαθέτουν φύλλα εργασίας που αναφέρονται στα αθλήματα και μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία μαθημάτων του Δημοτικού. Κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών, μέσα από την τρισδιάστατη αναπαράσταση και τη διάδραση, μπορούμε να προσεγγίσουμε την έννοια του αθλητισμού και της προσφοράς του με ένα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον τρόπο.

Προϋπόθεση για την αξιοποίηση της Ε.Π. είναι η ύπαρξη tablet ή smartphone, όπου θα έχουμε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή που θέλουμε, και η αναπαράσταση των εικόνων στα φύλλα εργασίας να είναι ευδιάκριτη.  


1. Eφαρμογή Quiver 






2. Εφαρμογή CHROMville




Φύλλα Εργασίας 4 (δυνατότητα παραμετροποίησης ήρωα)
Φύλλα Εργασίας 5
Φύλλο εργασίας 6
 (επιλογή water sports)

Επιπλέον υλικό υπάρχει και σε παλαιότερες αναρτήσεις.

28.9.17

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ #1

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. όρισε, για τη φετινή σχολική χρονιά, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με τίτλο:


"Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον"


Στόχος αυτής της ημέρα είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. 


Το πρόγραμμα των μαθημάτων αλλά και οι διδασκαλία έχει προσαρμοστεί, ώστε οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας να μπορέσουν να προσεγγίσουν διαθεματικά το αφιέρωμα, που προτείνεται από την Εγκύκλιο.

Οι γυμναστές του σχολείου μας έδωσαν το φετινό σύνθημα κι εμείς ετοιμάζουμε το υλικό μας!


4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ




24.9.17

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα μόνο για τις τάξεις Α΄και Β΄και μέχρι τις 15:00 (όλοι οι μαθητές θα αποχωρούν υποχρεωτικά στις 15:00).

Η πρωινή ζώνη του Ολοήμερου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά (7:00-8:00 π.μ.) για όλες τις τάξεις.