7.11.23

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Α΄, Β΄, Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο υδανικό… Κάθε σταγόνα μετράει»

Την Τρίτη 7/11/2023 οι μαθητές/τριες των  Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: 

«Μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο υδανικό… Κάθε σταγόνα μετράει»

το οποίο  υλοποιείται δωρεάν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο χώρο των δημοτικών σχολείων της Αττικής. 

Οι μαθητές / μαθήτριες, με τη βοήθεια των ειδικευμένων παιδαγωγών/εμψυχωτών του προγράμματος και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια κατανόησαν την αξία του νερού με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση, αλλά και η επαναχρησιμοποίησή του για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Επιπλέον, ήρθαν σε επαφή με σύνθετες έννοιες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπως αυτή της "κυκλικής οικονομίας", με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό! Ελπίζουμε οι οδηγίες που δόθηκαν για την αλλαγή των καθημερινών μας συνηθειών, ώστε όλοι να συμβάλουμε στην εξοικονόμηση του πιο πολύτιμου αγαθού, να γίνουν πράξη από μικρούς και μεγάλους!!! Ο "Σταγονούλης", η μασκώτ του προγράμματος, έκλεισε το πρόγραμμα με τον πιο ευχάριστο τρόπο, μοιράζοντας αναμνηστικά στους μαθητές και τις μαθήτριες. 

Ας μην ξεχνά λοιπόν κανείς μας: Το νερό είναι πηγή ζωής! Καμία σταγόνα δεν πρέπει να πάει χαμένη!!!