31.3.21

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 Οι μαθήτριες και μαθητές του Δ΄2 διάβασαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και κάνουν μία παρουσίαση των πρώτων κεφαλαίων.

1. Οι τρεις σωματοφύλακες, Αλέξανδρος Δουμάς



2. Αρχίζει το ματς, Αγγελική Βαρελλά




3. Τα μαγικά μαξιλάρια, Ευγένιος Τριβιζάς






4. Περιπέτεια στο κάστρο,  Ένιντ Μπλάιτον




5. Οι Μυστικοί επτά στα ίχνη του κλέφτη,  Ένιντ Μπλάιτον






6. Οι πέντε φίλοι στο Λόφο του Μπίλικοκ,  Ένιντ Μπλάιτον




7. Εμένα με νοιάζει, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη




30.3.21

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

 

Η πενταψήφια δημόσια και δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 με αρχικό σκοπό την εύκολη πρόσβαση των πολιτών που κατοικούν όλη την επικράτεια της Ελλάδας σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και την τηλεφωνική υποστήριξή τους, για τις πολυδιάστατες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Παράλληλα με την καινούργια πραγματικότητα στην οποία βρεθήκαμε όλοι, με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον ρυθμό της ζωής μας, αναδείχθηκαν νέες ανάγκες στον ελληνικό πληθυσμό, στα παιδιά και στους γονείς, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με νέα καθημερινότητα.


Η Γραμμή συστήθηκε με πρωτοβουλία της  Α΄ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό
 
Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».

Καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή 10306, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν:


Επιλογή 1: Για ψυχολογική βοήθεια

Επιλογή 2: Για κοινωνικά θέματα

Επιλογή 3: Για θέματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους  

Σε κάθε επιλογή απαντάει ξεχωριστή ομάδα ειδικών, κατάλληλων για το αντίστοιχο αίτημα.  

Η επιλογή 3 που αφορά γονείς, παιδιά και εφήβους και εκπαιδευτικούς, στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρους, Παιδοψυχολόγους και Κοινωνική Λειτουργό.