8.6.24

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ

Την Παρασκευή 31/5/2024 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης η εορτή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, με τίτλο: "Αποχαιρετώ το δημοτικό με τραγούδι και χορό" στο προαύλιο του σχολείου. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, κ. Τασούλας Παπαπαύλου, του εκπαιδευτικού της ΣΤ΄ τάξης, κ. Θανάση Κουβούση και της διευθύντριας Μαρίας Μαγαλιού, οι μαθητές αποχαιρέτησαν με συγκινητικά λόγια, τραγούδια και χορούς τους συμμαθητές τους από τις μικρότερες τάξεις και τους εκπαιδευτικούς. Αλλά και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τις δικές τους ευχές και συμβουλές στους τελειόφοιτους μαθητές του σχολείου μας, που σύντομα ξεκινούν μια νέα πορεία στη Β/θμια Εκπαίδευση!

Η εκδήλωση μας συγκίνησε όλους, καθώς τα παιδιά όχι μόνο μας αποχαιρέτησαν σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά και έστειλαν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης μέσα από το τραγούδι "Ν' αγαπάς" του Π. Θαλασσινού, το οποίο απέδωσαν στη νοηματική γλώσσα. Πολύχρωμα μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό από τα παιδιά, στέλνοντας  μήνυμα αγάπης σε όλη την τοπική κοινωνία!

Ακολούθησε παρουσίαση των απογευματινών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πάρτυ με φαγητό, χορό και πολλές εκπλήξεις, με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας!    

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Μ. Σελέκος και η πρόεδρος της Α/θμιας Σχ. Επιτροπής κ. Παναγοπούλου Αλεξία. 






         

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E-TWINNING -ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΩΣΤΑ"

Με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές της Β' και της Δ' τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν την θεατρική παράσταση "Ανακύκλωση σωστά", την Πέμπτη 30/5/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Επισφράγισαν έτσι με τον πιο δημιουργικό τρόπο τις γνώσεις και την ευαισθητοποίηση που απέκτησαν κατά την διάρκεια του e-Twinning προγράμματός μας "Ανακυκλώνουμε μαζί μια ανάσα παίρνει η Γη !Go green save the Earth! " Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας!

Ένα μεγάλο μπράβο και στις εκαιδευτικούς, την κ. Χαντζάρα Τάνια, την κ. Κοντογουλίδου Πόπη, την κ. Παπαθεοδώρου Βάσω και την κ. Κωνσταντίνου Εύη που έδωσαν την ευκαιρία στο σχολείο μας να αποτελέσει μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας και να καταφέρει να γνωρίσει και να συνεργαστεί με άλλα πέντε σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα κοινό παιδαγωγικό έργο, κάνοντας ασφαλή χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να αποκομίσει πολλαπλά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Την εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θερμού Ελένη, η Πρόεδρος της Α/θμιας Σχ. Επιτροπής κ. Παναγοπούλου Αλεξία και η προηγούμενη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ειρήνη Μαραυγάκη. 

Δείτε παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ στην τοπική εφημερίδα "Το Χαϊδάρι σήμερα"


  


Ολοκλήρωση εκδήλωσης -αφιερώματος στον συνθέτη Μίμη Πλέσσα

Τη Δευτέρα 27/5/2024 ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση-αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα με τη συμμετοχή 1.300 μαθητών/τριών και την παρουσία περίπου 6.000 θεατών στο κατάμεστο Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση της Διευθύντριας και εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου, κ. Μαρίας Μαγαλιού! Το θέατρο πλημμύρισε ήχους, ρυθμούς και μελωδίες από τους μαθητές μαγεύοντας μας με τον άψογο συντονισμό τους, την άρτια εκτέλεση, τη χαρά και το πάθος τους. Με τους μαθητές συνέπραξαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες Γεράσιμος Ανδρεάτος και Σοφία Παπάζογλου που συγκίνησαν τους μαθητές και το κοινό με τις μοναδικές τους ερμηνείες!

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς μουσικής που συνέπραξαν στην ορχήστρα, η οποία συνόδευσε τους μαθητές και βεβαίως τους υπευθύνους της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, κ. Ι. Κάππο και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, κ. Ε. Νιάρχου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η σύζυγος του συνθέτη κ. Λουκίλα Καρρέρ - Πλέσσα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Ο έπαινος που έλαβε το σχολείο μας










Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:
































Δείτε παρακάτω και σχετικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.