24.11.23

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το σχολείο μας τίμησε την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.  Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1 και Ε2,  υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Θεόφιλου Μεντεσίδη και κ. Ιωάννας Ρένεση ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα μοναδικό αφιέρωμα, με αφήγηση του χρονικού της εξέγερσης, σκετς και ποιήματα, αλλά και τραγούδια που ερμήνευσαν από κοινού με τους μαθητές/τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης. Τις δικές της «πινελιές» στη «σκηνοθεσία» πρόσθεσε και η εκπαιδευτικός της Θεατρικής Αγωγής κ. Κωνσταντίνα Χαντζάρα

 Μέσα από το αφιέρωμά τους οι μαθητές/τριες τίμησαν έναν παραδειγματικό αγώνα, που μας δίδαξε ότι η ελευθερία απαιτεί θυσίες και τόλμη. Ότι για να ζούμε ανθρώπινα, ειρηνικά και να απολαμβάνουμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να μην μένουμε απαθείς, να μην ανεχόμαστε την αδικία, να μην περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που δικαιούμαστε, αλλά μαχητικά να τα διεκδικούμε, όπως τα διεκδίκησαν οι νέοι το Νοέμβριο του 1973.

Ελπίζουμε η νέα γενιά να εμπνευστεί  από το παράδειγμά τους, διεκδικώντας μια ζωή που θα φωτίζεται από ουσιαστική δημοκρατία, ποιοτική παιδεία, ισότητα και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.