13.12.23

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την διαδραστική, κουκλοθεατρική παράσταση "Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Κάρολου Ντίκενς, από την κουκλοθεατρική ομάδα "Αφού". Μέσα από ένα παραμυθένιο σκηνικό, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, πρωτότυπη μουσική, χειροποίητες κατασκευές, εντυπωσιακές κούκλες και με χρήση σύγχρονων τεχνικών, οι μαθητές μας μεταφέρθηκαν στο χιονισμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα, σε μια συγκινητική ιστορία ανατροπών και αστείων καταστάσεων με πρωταγωνιστή όχι μόνο τον γνωστό τσιγκούνη Σκρουτζ αλλά και τους ίδιους, αφού είχαν  ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή στην εξέλιξη της ιστορίας.






11.12.23

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E-TWINNING «Ανακυκλώνουμε μαζί μια ανάσα παίρνει η Γη! Go green, Save the Earth!

 Οι γιορτές πλησιάζουν και οι μαθητές της Β’ και της Δ’ τάξης με μεγάλη χαρά κατασκεύασαν τα χριστουγεννιάτικα πακέτα για τους νέους τους φίλους. Ταυτόχρονα, μυούνται στην επαναχρησιμοποίηση άχρηστων, παλιών αντικειμένων αφού καταλαβαίνουν ότι μόνο άχρηστα δεν είναι. Mε  αυτά έφτιαξαν τις ωραίες τους χριστουγεννιάτικες κάρτες και χειροτεχνίες, για τις οποίες καμαρώνουν και καμαρώνουμε. Πέρα από το πνεύμα των Χριστουγέννων μπαίνουμε όλοι μας και στο πνεύμα της ανακύκλωσης

Χειροποίητες κάρτες κολάζ από την Δ’ τάξη από χριστουγεννιάτικα διαφημιστικά φυλλάδια , παλιά περιοδικά, καλαμάκια, παλιές γιρλάντες, φαντασία και αγάπη….

           



Ζωγραφιστά γυάλινα βάζα  που γέμισαν με … καραμέλες και πολλές ευχές για Χαρούμενες Γιορτές!


Χειροποίητες κάρτες από την Β΄ τάξη με επαναχρησιμοποιούμενες κορδέλες και ανακυκλωμένο χαρτί.





Χριστουγεννιάτικο στολίδι χιονάνθρωπος από καμένες λάμπες φωτισμού, παλιά γάντια και υφάσματα, καλαμάκια…. χαμόγελο και μεράκι!