14.3.24

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τις επισκέπτριες υγείας, κυρίες Σαββίδου και Κούρτη, από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, οι οποίες υλοποίησαν μαζί με τους μαθητές μας Προγράμματα Αγωγής Υγείας, που συντονίζονται και υλοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας. Πρόκειται για προγράμματα που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και συμβάλλουν στην προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών. 



Συγκεκριμένα:

 Ε΄ τάξη συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Η Αξία της Τρίτης Ηλικίας-Κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά», σκοπός του οποίου είναι  η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και τους νέους. Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρονται στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στη φροντίδα τους.

 -η ΣΤ΄ Δημοτικού συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού-smoke free Greece», το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και στη διαχείριση της χρήσης καπνού και συναφών προϊόντων, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους μαθητές για τους κινδύνους και τις συνέπειες, που επιφέρει στην υγεία τους, αναπτύσσοντας προσωπικές δεξιότητες άρνησης σε προκλήσεις κινδύνου και σε αρνητικά πρότυπα.

11.3.24

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την κουκλοθεατρική παράσταση «Κομποστοποίηση τώρα» από τους μαθητές της Δ´ τάξης του σχολείου μας, στo πλαίσιo του eTwinning έργου που συμμετέχουμε. Η παράσταση αυτή αποτελεί την ολοκλήρωση της δικής μας συμμετοχής στη συνεργατική ιστορία κουκλοθεάτρου «Τίποτα δεν πετώ, μπορώ και ξαναζώ» η οποία παρουσιάζεται σε μορφή ψηφιακού βιβλίου. 

Παρουσιάζουμε δυο παραστάσεις με διαφορετικές διανομές ρόλων στους μαθητές μας. Καλή σας απόλαυση λοιπόν!!!

                                        Διανομή 1 


                                        Διανομή 2