9.4.21

Εκδήλωση : “Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του παιδιού”

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο 

«Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του παιδιού»

την Παρασκευή 16 Απριλίου, και ώρες 18:00 – 20:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου (2/4) και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου(23/4).

Στη συνάντηση θα αναγνωστούν σύντομα αποσπάσματα βιβλίων που μιλούν για τα δικαιώματα των παιδιών από συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και μέλη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με άξονες τις τέσσερις µεγάλες κατηγορίες των δικαιωμάτων: της Επιβίωσης, της Ανάπτυξης, της Προστασίας και της Συµµετοχής. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδυθούν διαφορετικές οπτικές βιβλίων για παιδιά, αλλά και να δειχθεί ότι μπορεί κανείς να μιλήσει για τα δικαιώματα με αφορμή σχεδόν όλα τα βιβλία, ακόμα κι αν ο τίτλος ή το θέμα τους δεν προδιαθέτει γι’ αυτό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜA

  • Καλωσόρισμα και άξονες της συνάντησης | Εκπρόσωποι των  φορέων διοργάνωσης
  • Εισαγωγή και σύντομη παρουσίαση καταλόγου βιβλίων για μικρά παιδιά με θέμα τα Δικαιώματα | Αγγελική Γιαννικοπούλου,  καθηγήτρια παιδικής Λογοτεχνίας, ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ
  • Αναγνώσεις | Διαβάζουν εκπαιδευτικοί, μέλη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και οι ακόλουθοι συγγραφείς βιβλίων για παιδιάΓιώτα Αλεξάνδρου, Αγγελική Δαρλάση, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ελένη Κατσαμά, Εύα Κουμαριανού, Κώστας Μάγος, Γιώργος Παναγιωτάκης, Μαρία Παπαγιάννη, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Πατσαρός,  Αργυρώ Πιπίνη, Ελένη Σβορώνου, Χριστίνα Φραγκεσκάκη, Πάνος Χριστοδούλου. 
  • Ολοκληρώνοντας με ένα σχόλιο  |  Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας, παιδαγωγός.
Τη συνάντηση μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί, καθώς και γονείς, στη σελίδα του Δικτύου στο facebook (Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού-https://www.facebook.com/ddp.gr  ). Το τελικό πρόγραμμα της εκδήλωσης  θα αναρτηθεί στο Ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού  (http://politistika-g-athinas.blogspot.com/ ) στις 14/4/2021.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά τους/ τις εκπαιδευτικούς.