3.12.23

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

H Δ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης για συγκέντρωση καρτών των μαθητών/τριών με στόχο την ανάδειξη των οικολογικών ζητημάτων, ενόψει της ιδιαίτερα σημαντικής διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28). Η διάσκεψη, που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα, θα διαρκέσει από τις 30/11 έως τις 14/12/2023 με τη συμμετοχή ηγετών από όλο τον κόσμο.  

Οι κάρτες με τα μηνύματα των μαθητών και των μαθητριών για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, θα προωθηθούν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος θα παρίσταται σε αυτό το Παγκόσμιο γεγονός.

Τα παιδιά πήραν τον λόγο για το περιβάλλον, γράφοντας ένα αίτημα, μία ανάγκη, ένα συμπέρασμα, μία ευχή, μία συμβουλή σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, προς τον Πρωθυπουργό.

Ελπίζουμε η δράση αυτή να βάλει ένα λιθαράκι για τη διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών, που αναγνωρίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπισή τους! 


Δείτε εδώ τις κάρτες των μαθητών/τριών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.