24.4.24

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες δράσεις με θέμα το βιβλίο μέσα στον μήνα Απρίλιο.

Την Τρίτη 2 Απριλίου όλα τα τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Θέατρο ΑΛΦΑ, όπου παρακολούθησαν την παράσταση "Κοντά στις Ράγες", βασιμένη στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Άλκης Ζέη. 



Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, αντλώντας έμπνευση από την αφίσα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024, δημιούργησαν, με την εμψύχωση της εκπαιδευτικού Αγγλικών, κ. Κοντογουλίδου Πόπης, τη δική τους αφίσα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την αξία του βιβλίου στη ζωή μας, στα Αγγλικά.


Οι μαθητές της Ε΄ τάξης δημιούργησαν βιβλιοπαρουσιάσεις για τα αγαπημένα τους βιβλία, οι οποίες συγκεντρώθηκαν στο μεγάλο ξύλινο δέντρο του σχολείου μας, που μεταμορφώθηκε σε ένα γεμάτο καρπούς "βιβλιόδεντρο"! Οι καρποί του: βιβλία που μέσα από τις σελίδες τους μας ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας. Οι μαθητές των άλλων τάξεων είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τις βιβλιοπαρουσιάσεις και να επιλέξουν από αυτές βιβλία που τους εξάπτουν την περιέργεια για να ανακαλύψουν τις ιστορίες τους.   






Την εβδομάδα 2-8 Απριλίου, με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λειτούργησε στο σχολείο έκθεση βιβλίου.

Ο μήνας που αφιερώθηκε σε δράσεις για το βιβλίο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με την επίσκεψη στο σχολείο μας της συγγραφέως Μαίρης Τσόγκα  και τη συνάντηση και αλληλεπίδρασή της με τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων, τη Δευτέρα 22 Απριλίου (λεπτομέρειες στην προηγούμενη ανάρτηση).



 




     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.